Zomerreizen

KOUD LAPLAND & KLEDINGADVIES | 5 SEPTEMBER 2012


 

KOUD EN SNEEUWWIT LAPLAND
In Nederland denk je bij vorst al snel aan schaatsen en bij het woord sneeuw aan wit. Met regelmaat verbazen onze bezoekers in Lapland zich over het feit dat er veel meer te melden is over sneeuw en vorst dan in eerste instantie bekend is. Een korte toelichting:

-20ºC klinkt heel koud, maar door het droge landklimaat is de gevoelstemperatuur bij vorst minder erg dan je zou denken. Doordat de luchtvochtigheidsgraad gedurende de winter laag is, is het zogenaamde ‘waterkoud’ namelijk niet aan de orde. Voor de sneeuw geldt hetzelfde, de droge poedersneeuw is niet erg geschikt voor het maken van plakkerige sneeuwballen, maar wel ideaal om in te skiën! Omdat de temperaturen over het algemeen onder het vriespunt blijven is daarnaast de kans op harde opgevroren en ijzige pistes heel klein.

Overigens is de sneeuw witter in Lapland! Het klinkt raar, maar door minder luchtvervuiling is de sneeuw schoner. Daarnaast blijft deze langer wit omdat er niet gestrooid wordt met pekel of zand. Misschien toch een aantal redenen om dit zelf eens te komen ervaren? En je schaatsen... die kun je thuislaten! IJs genoeg, maar doordat de sneeuw al heel vroeg in het seizoen valt en er al snel een dik pak ligt, is de ijskwaliteit om te schaatsen slecht. Gelukkig zijn er zoveel andere leuke dingen te doen!

Lapland cottage
Onze vernieuwde reis: Lapse Cottage en meer…. Keuze!
Onze populaire reis 'Lapse cottage en meer' is aangepast en hierdoor nog aantrekkelijker geworden! Verblijf is nog steeds in een knusse boomstammen cottage en inclusief een directe vlucht, comfortabele sleutel- en bagageservice, sneeuwschoenwandeling, sneeuwscooter- en huskytocht. Maar daar zijn nu enkele ingrediënten aan toegevoegd waardoor deze reis eenvoudig aangepast kan worden tot jouw eigen ideale Lapland reis! Wat is extra:
  • Gratis gebruik van sneeuwschoenen en sleetje tijdens je verblijf
  • Noorderlicht dineravond op de top van de berg
  • De mogelijkheid van catering
  • Een keuzemenu met een groot aantal aanvullende activiteiten
'Lapse cottage en meer' is bijzonder geschikt voor de reiziger die houdt van vrijheid en gemak. De vrijheid om zelf te bepalen en het gemak dat alles geregeld is. Meer info: Lapse cottage en meer

Ook is deze reis inclusief een tweedaagse huskytocht te boeken! Hiervoor zijn er drie gegarandeerde vertrekdata. Meer info: Lapse cottage met tweedaagse huskytocht
WELKE KLEDING HEB IK NODIG BIJ EEN REIS NAAR LAPLAND?
De meeste vragen gaan over de kleding die nodig is voor een reis naar Lapland: “Wat voor temperaturen kan ik verwachten, is de kleding die ik heb geschikt of moet ik nog wat aanschaffen en wat is nu precies het voordeel van een thermo overall?” Als Laplandkenner kunnen we je hier perfect over informeren. Wij hebben op locatie immers zelf ook met dezelfde omstandigheden te maken. De juiste kleding hangt af van de reiziger (geslacht, leeftijd en conditie), de activiteiten (actief of passief) en de omstandigheden ter plaatse (wind, temperatuur en sneeuwval).
Fjallraven poncho

Om je goed te informeren hebben wij op de site een kledingwijzer gemaakt en organiseren wij informatieavonden bij de Bever winkels door het hele land. Tevens kun je ons altijd een email sturen, telefonisch contact opnemen via 075-6159759 of langskomen op kantoor. En mocht dit alles nog niet voldoende zijn gebleken, dan is er
op locatie de reisbegeleider die beslist een oplossing weet. Wij laten je zeker niet in de kou staan!

Volg ons:
Facebook logo Twitter logo
rossignol fjallraven adidas visit finland sgr