Zomerreizen

UITNODIGING LAPLAND INFORMATIE BIJEENKOMSTEN & SNEEUWKANONNEN IN LAPLAND | 22 OKTOBER 2013


 
  

Wij nodigen je graag uit voor onze Lapland info bijeenkomsten!

Wat is de beste periode? Wanneer kan ik Noorderlicht zien? Hoe is het klimaat? Welke kleding moet ik aan? Is het wel leuk en veilig voor mijn kinderen... Zo maar een greep uit vragen welke wij vaak van onze gasten krijgen. En dat is niet zo gek, Lapland is nu eenmaal geen alledaagse bestemming. Slechts 3 uur vliegen, maar dan sta je wel op de poolcirkel in een Arctische omgeving!

Speciaal voor al die vragen organiseren wij al 9 jaar info bijeenkomsten. Dit doen we om je op een plezierige manier te laten oriënteren en al je vragen te beantwoorden over onze reizen naar Lapland. Deze bijeenkomsten zijn natuurlijk ook een leuke en informatieve voorbereiding op je reeds geboekte reis en tevens een mooie gelegenheid om kennis te maken met ons team. 

Zo doen we net even dat beetje extra zoals je dat ook kunt verwachten tijdens onze reizen. En omdat we zelf 6 maanden per jaar in Lapland wonen, spreken we uit eigen ervaring!

Kerstman Lapland


Waarom sneeuwkanonnen in Lapland?

De eerste sneeuwval in oktober is op zich geen nieuws voor Lapland. Gedurende het seizoen valt er meestal genoeg sneeuw, dus waarom wordt er dan ook nog sneeuw bijgemaakt op de pistes?

 

Vanwege het koude klimaat en de droge lucht bevat de sneeuw weinig vocht. Deze droge en lichte sneeuw, ook wel 'champagne poeder' genoemd, is heerlijk om te skiën maar moeilijk om een sneeuwbal van te maken. Door de natuurlijke sneeuwkristallen te mengen met de vochtige kunstmatige sneeuw uit de sneeuwkanonnen, wordt er aan het begin van het seizoen in de skigebieden een compact sneeuwdek gemaakt. De sneeuw die gedurende het seizoen valt hecht hierdoor beter en zal minder snel verwaaien. De kwaliteit van de pistes is hierdoor optimaal en zo kan een lang skiseizoen tot begin mei gegarandeerd worden.


Nieuwsgierig hoe de sneeuw zich ontwikkelt in onze thuisbasis Pyhä? Check dan hier de webcam.
Kinderprogramma husky Lapland


Data Lapland info bijeenkomsten

We zijn er trots op dat we dit jaar de bijeenkomsten vanuit onze eigen nieuwe locatie in Zaandam kunnen organiseren. Hieronder vind je de geplande data en tijden:

Donderdag 31 oktober | 19:00 - 22:00 uur
Vrijdag 8 november | 19:00 - 22:00 uur
Zaterdag 16 november | 15:00 - 18:00 uur
Donderdag 21 november | 19:00 - 22:00 uur
Vrijdag 29 november | 19:00 - 22:00 uur
Zaterdag 7 december (o.v.) | 15:00 - 18:00 uur

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@scandinavianwintersports.nl. Vermeld hierbij je naam en het aantal personen waarmee je wilt komen. Ook kun je aangeven voor welke specifieke reis je komt of welk onderwerp je het liefst behandeld ziet worden tijdens de presentatie. Je kunt je ook telefonisch aanmelden via 075 - 6159759.


Locatie

Sluispolderweg 11a17
1505 HJ Zaandam
  

Copyright © 2013 Scandinavian Seasons BV, All rights reserved.