Zomerreizen

DE BESTE PERIODE OM NOORDERLICHT TE ZIEN & INFOMATIEAVONDEN | 2 OKTOBER 2012


 

WAT IS DE BESTE PERIODE OM HET NOORDERLICHT TE ZIEN?
Een van de meest gestelde vragen van dit moment gaat over het Noorderlicht, ofwel Aurora Borealis. Het natuurverschijnsel geniet momenteel veel aandacht vanwege het feit dat de kans op Noorderlicht het komende jaar geleidelijk zal toenemen. Dit heeft te maken met een 11-jaarlijkse cyclus waarin de zon normaliter meer actief is dan normaal. Omtrent dit mysterieuze natuurverschijnsel heerst echter nogal wat onduidelijkheid. Een korte toelichting:

Noorderlicht activiteit kan het hele jaar door plaatsvinden, maar is enkel waarneembaar als het donker is. Dus vandaar dat de kans om het Noorderlicht te spotten steeds geringer wordt naarmate het later in het winter seizoen is. Voorspellingen zijn lastig te maken, echter een paar dagen van te voren kan men wel de intensiteit van de activiteit in de atmosfeer - en dus de kans op de aanwezigheid van Noorderlicht - aangeven. Maar feit blijft dat het natuurverschijnsel niet te garanderen valt. Samen met de lokale bevolking van Lapland hebben wij een uniek Noorderlicht alert ontwikkeld. Zo vergroten wij de kans dat je het Noorderlicht, indien ze zich tijdens je vakantie aandient, kunt zien. Het principe is heel simpel, maar zeer effectief.
Lees hier meer over ons Noorderlicht waarschuwingssysteem.

Themareis Noorderlicht Ukonhattu
Themareis Noorderlicht
Tijdens het winterseizoen blijkt altijd maar weer hoe belangrijk het voor onze gasten is om het Noorderlicht te aanschouwen. Ook wil men vaak graag meer weten over dit prachtige natuurverschijnsel. Voor alle nieuwsgierigen hebben we, alweer voor het derde jaar, een speciale groepsreis in het thema van Noorderlicht. Tijdens deze unieke reis ervaar je alle activiteiten die Lapland zo bijzonder maken. Maar vooral leer je over het Noorderlicht, de cultuur en de natuur. Dit samen met een groep reizigers die hetzelfde doel nastreeft als dat van jou: het zien van het bijzondere Noorderlicht! Maar natuurlijk heeft Lapland nog veel meer moois te bieden. Deze reis bevat alle ingrediënten die een bezoek aan Lapland de moeite waard maakt. Dus zelfs als het Noorderlicht zich onverhoopt niet aandient of het de hele week bewolkt blijkt zal deze reis een onvergetelijke indruk achterlaten!

Themareis Noorderlicht is een groepsreis met verblijf in een authentieke houthakkerslodge. Persoonlijke aandacht, Nederlandse begeleiding en kleinschaligheid zijn hierbij de unieke extra’s die deze reis onvergetelijk maken! Klik hier voor meer info over onze Themareis Noorderlicht.
INFORMATIE AVONDEN
Op donderdag 11 oktober a.s. zijn wij te gast in de Globe Bever winkel van Den Haag voor een Lapland informatie avond. Iedereen die geïnteresseerd is in een wintervakantie naar Lapland is van harte welkom op deze avond. We zullen je van alles vertellen over onze reizen naar Lapland. Heb je al een reis bij ons geboekt? Dan kan de voorpret alvast beginnen en kun je al je vragen over jouw reis persoonlijk aan ons stellen.
Noorderlicht alert
Wat kun je verwachten?
Vanaf 18:30 uur brengen wij je alvast in de stemming met een mooi sfeerfilmpje over Lapland. Hierna vertellen we je o.a. over de verschillende winterperioden in Lapland, het klimaat, sneeuwzekerheid, daglicht, Noorderlicht, we geven je kledingadvies enz. Uiteraard ondersteund met veel beeldmateriaal! Na afloop is er tijd om alle mogelijke vragen over Lapland of één van onze specifieke reizen beantwoord te krijgen. Ook is deze avond een goede gelegenheid om alvast kennis met ons te maken, want wie weet zien we elkaar in Lapland!
Inschrijven? Klik hier!

KALENDER
Bever the Globe Den Haag
do. 11 oktober | 18:30-20:30 uur
Bever Eindhoven
vrij. 19 oktober | 19:00-20:30 uur

Volg ons:
Facebook logo Twitter logo
rossignol fjallraven adidas visit under armour sgr