Zomerreizen

DE MAGIE VAN LAPLAND DOOR NATIONAL GEOGRAPHIC TRAVELER & EHBO KIT WINTERSPORTERS | NIEUWSBRIEF 6 DECEMBER 2012


National Geographic Travele december LaplandDE MAGIE VAN LAPLAND
Vervolgens verliet ik de sauna, met een bezweet lijf, en liep op blote voeten door de sneeuw naar het meer, waar in het ijs een groot wak was uitgehakt. Via een trapje daalde ik af in het water dat direct veranderde in duizenden naalden die genadeloos in mijn armen en benen prikten. Ik schreeuwde het uit van de pijn. Of was het genot? Langer dan tien seconden hield ik het niet vol, en ik klom er dan ook meteen uit nadat Menno een foto had gemaakt. Avantouinti, heet dit. Een ervaring, merkte ik tijdens de laatste dagen van mijn trip, die door de Finnen met respect wordt ontvangen. Durf jij het?

Ik liep terug naar de sauna maar bleef daar buiten staan. Naakt, met alleen een warme muts over mijn oren. Het vroor zeker 10 graden, maar de kou deerde me geenszins. Ik keek om me heen, naar de besneeuwde bomen, de verlichte skiberg in de verte, de witte vlakte voor me. En opeens daalde er een zalige rust op mij neer. Ik voelde me herboren.

Dit alles, dacht ik, is de magie van winters Lapland.
Tekst: Paul Römer

Lapland ijswak Paul Römer
Lees het hele verhaal over deze reis naar Pyhä (Lapland) in de nieuwste National Geographic Traveler. Vanaf vandaag te koop in de winkel.

MASTERCLASS FOTOGRAFIE REIS LAPLAND
National Geographic redacteur Paul Römer en fotograaf Menno Boermans verbleven afgelopen januari een week bij ons in Pyhä. Daar hebben zij ervaren hoe fotogeniek, maar uitdagend Lapland kan zijn. Voor de serieuze hobby fotograaf die zijn kennis wil verrijken op het gebied van techniek, compositie en bewerking organiseren we een Masterclass fotografiereis naar Lapland o.l.v. National Geographic fotograaf Menno Boermans. Deze reis, met als thema ‘Licht van Lapland’ vindt plaats in januari, een periode van bijzonder licht en een prachtig winters plaatje. Wellicht dat de uitdagingen worden beloond met de perfecte Noorderlicht foto?
Meer weten: Licht van Lapland

NIEUW:
EHBO kit voor wintersporters


De ervaren reiziger weet natuurlijk al lang dat het onverstandig is om op pad gaan zonder een EHBO set. Ook zijn de risico’s op specifieke blessures tijdens de wintersport aanwezig, getuige de bekende wintersportdekking bij reisverzekeringen. Deze twee feiten vormen de basis voor de nieuwe Care Plus Wintersport EHBO kit. Deze kit is speciaal samengesteld om hulp te kunnen verlenen bij de meest voorkomende wintersport ongelukken. Naast de gebruikelijke verbandmiddelen en pleisters zijn er ook speciale producten zoals handwarmers, instructies in het geval van hulp bij een lawine of onderkoeling, zon bescherming en een speciale reddingsdeken.
Care Plus Wintersport kit
Er bestaat ook een uitgebreidere Pro versie. Hierin zijn een aantal producten toegevoegd voor complexere verwondingen.
Meer info: Care Plus

Natuurlijk hebben alle reisbegeleiders van Scandinavian Wintersports tijdens de activiteiten deze Pro kit bij zich. We hopen ze nooit nodig te hebben, maar zijn in elk geval zo goed voorbereid!

Volg ons:
Facebook logo Twitter logo
rossignol fjallraven adidas visit under armour hestra