Zomerreizen
NOORDERLICHT_PYHA_AURORA_LAPLAND_1.jpg

Ik wil het Noorderlicht zien... maar hoe werkt zo'n alert?

Noorderlicht Aurora Borealis Lapland
Noorderlicht Aurora Borealis Lapland alert sms
Noorderlicht Aurora Borealis Lapland
Lapland app noorderlicht

Beste periode om het Noorderlicht te zien
Noorderlicht activiteit kan het hele jaar door plaatsvinden, maar is enkel waarneembaar als het donker is. Dus vandaar dat de kans om het Noorderlicht te spotten steeds geringer wordt naarmate het later in het seizoen is. Dit heeft dus niets te maken met bepaalde maanden of perioden. Voorspellingen zijn lastig te maken, echter een paar dagen van te voren kan men wel de intensiteit van de activiteit in de atmosfeer - en dus de kans op de aanwezigheid van Noorderlicht - aangeven

Noorderlichtsafari's
Een ding weten we zeker, het Noorderlicht laat zich niet plannen. Ook speciale Noorderlichtsafari's bieden helaas geen garantie. Deze zijn vooral leuk, maar niet noodzakelijk. Je kunt de kans om dit bijzondere natuurverschijnsel waar te nemen echter vergroten door op een heldere avond buiten te zijn. En dan bij voorkeur op een plek waar weinig lichtvervuiling van bv. een stad of skipiste aanwezig is. In Lapland zijn veel vuurhutten aanwezig welke voor publiek gebruik zijn. Deze vuurhutten zijn ook vaak te vinden aan het rand van een meer, nu nog even het Noorden vaststellen en met geduld blijven kijken...

Ons eigen Noorderlicht alert in Pyhä & Luosto
Door ons lokale netwerk is er een eigen Noorderlicht-alarmsysteem ontstaan. Buiten onze reisbegeleiders geven bijvoorbeeld de rendierhouder Anssi, sneeuwscootergids Antti, Matti van retsuarant Tsokka bovenop de berg, Antti van de pistebully en vele anderen ons een belletje als zij Noorderlicht zien. Ze zijn 's avonds veelal buiten aan het werk en weten hoe belangrijk het voor onze gasten is om het Noorderlicht te 'mogen' zien. Zo kunnen wij de kansen om het prachtige natuurverschijnsel aan onze gasten te laten zien aanzienlijk vergroten! Wil je ook een berichtje als er Noorderlicht gespot wordt? Geef dan je telefoonnummer af aan de reisbegeleider. Maar ook hier geldt echter ...geen garantie!

Handige website & App
Speciale Apps zijn niet zaligmakend, maar kunnen wel helpen met de voorspellingen van de kansen. Op spaceweather.com vind je veel (wetenschappelijke) informatie over het Noorderlicht en kun je de korte termijn voorspelling bijhouden. Ook leuk zijn de Northern Eye Aurora Forecast (Android) & Aurora Forecast (iPhone), deze gratis apps houden de voorspellingen bij en kunnen je een alert geven.

Laplify je leven!
Op elke gewenste plek en tijdstip het Noorderlicht zien? Je foto's bewerken met typische Lapland filters zoals Aurora Borealis, middernachtzon, sneeuw of ijs? Of voeg leuke Lapse elementen toe zoals een rendiergewei, sneeuwscooter of sneeuwvlokken. Misschien wel de leukste voorpret voor je Lapland reis is de nieuwe gratis app voor je iPad of iPhone.

Meer weten? Klik dan op een van de afbeeldingen hieronder:

Aurora Forecast Northern Eye Aurora Forecast
Spaceweather.com Laplication
Aurora forecast iPhone app Northern Eye Aurora Forecast Spaceweather.com Lapland app noorderlicht