Zomerreizen
Recent bekeken reizen
SPITSBERGEN_SKI_ZEIL.jpg

Ski & Sail | Skitoeren op de pieken van Spitsbergen

> Deze reis online boeken

> Informatie Rembrandt van Rijn

> Paklijst

> Ben ik geschikt voor deze reis?

SPITSBERGEN SKI ZEILSCHIP IJSBERG
SPITSBERGEN SKI ZEILSCHIP poeder afdaling
SPITSBERGEN SKI ZEILSCHIP route
SPITSBERGEN SKI ZEILSCHIP ijsbeer
SPITSBERGEN SKI ZEILSCHIP BEKLIMMING TOP

Deze Ski-expeditie cruise op een historische driemaster biedt je een dosis avontuurlijkheid met een hoofdletter A! Vlieg naar Spitsbergen en zeil mee door het prachtige pool landschap, vol gletsjers, ruige besneeuwde bergketens en het domein van de ijsbeer... Vanaf het schip word je per zodiac naar de voet van de bergen gebracht en skitoer je onder begeleiding van een gediplomeerde gids naar de top. Wat rest is een ronduit geweldig Arctisch uitzicht en een maagdelijk wit veld van poedersneeuw dat schreeuwt om de prachtigste afdalingen!

De Ski & Sail reis in Spitsbergen is een unieke expeditie voor ervaren ski-bergsporters die de technieken beheersen om in besneeuwd alpine terrein veilig te kunnen stijgen en afdalen. De reis wordt uitgevoerd met het klassieke zeilschip Rembrandt van Rijn. Dit schip werd begin vorige eeuw gebouwd als Haring logger. In 1994 werd ze echter in Nederland herbouwd tot een driemast passagiers-schoener en heeft gezeild op Spitsbergen (1994-1996) en de Galapagos (1998-2001). In 2011 is ze compleet verbouwd, gerenoveerd en perfect voorbereid voor expeditiecruises naar Arctische eilanden en voor walvis safari's.

De daginvulling is afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden maar ook van beslissingen van de Expeditieleider aan boord. Een typische ski dag bevat ski-beklimmingen van bergtoppen van tussen de 700 – 850 meter hoogte (vanaf zeeniveau) en de afdalingen door het terrein. De totale hoogte die op een dag beklommen wordt kan echter boven de 1000 meter liggen. Je volgt hierbij altijd het spoor van een officiële berggids.

Inhoud van het 8daagse pakket:

 • 7 Nachten aan boord van de Rembrandt van Rijn
 • Alle maaltijden aan boord gedurende de reis
 • Zodiac cruises & excursies
 • Ski toeren o.b.v. een officiële berggids
 • Divers lezingen aan boord
 • Gebruik sneeuwschoenen


Lokatie & route
Na aankomst op Spitsbergen scheep je in op de Rembrandt van Rijn in Longyearbyen. Een nauwkeurige zeilroute kan vooraf niet gegeven worden omdat de wisselende weersomstandigheden, de lawine situatie en de zee condities een grote invloed hebben op het uiteindelijke programma. Op de kaart zie je een mogelijke route in de Kongsfjord regio, de Isfjord en Prins Karls Forland. De route is slechts een impressie, het skiprogramma en de route van het schip zijn afhankelijk van de lokale weer, zee en sneeuwcondities, de beschikbaarheid van landingsplaatsen, ontmoetingen met wilde dieren (IJsberen) op het land en de lawine situatie. De expeditieleider neemt op de dag van de excursies de uiteindelijke beslissingen en bepaalt dan het programma. Flexibiliteit, avontuurlijkheid en realiteitsbesef zijn noodzakelijke eigenschap tijdens expeditiecruises. Daarnaast dien je een gezonde fysieke conditie te hebben.

Vlucht
Je kunt zelf je vlucht naar Longyearbyen eenvoudig online boeken. Uiteraard kunnen wij dit ook voor je verzorgen. Tarieven zijn er vanaf € 600 en zijn grotendeels afhankelijk van route, overstaptijd en maatschappij.

Note
De expeditie vindt plaats in een onherbergzaam Arctisch gebied waar er gelimiteerd of zelfs geen medische faciliteiten voor handen zijn. In het geval van een onverhoopte medische noodsituatie, is het derhalve van belang dat we van alle reizigers gedegen medische informatie ontvangen. Na boeking ontvang je hiertoe een formulier m.b.t je ski-ervaring en medische gegevens.

Uniek vanwege:

 • Avontuurlijke expeditiereis per historisch zeilschip
 • Inclusief officiële berggids
 • Skitoeren op de hoge pieken van Spitsbergen
 • Verzorgd verblijf aan boord van de Rembrandt van Rijn
 • Mogelijk spotten van ijsberen en walvissen